+36(30)916-3972 / +36(30)883-6094

Technológia

A műgyanta padló egy burkolati rendszer. Több rétegből áll. A kivitelezése több lépcsős folyamat.

Az első, ami meghatározza az elkészített műgyanta padló milyenségét (tartósságát, felületének egyenletességét, esztétikáját), az alatta lévő hordozó felület. Általában beton aljzatra dolgozunk, amely ha nem elég szilárd, száraz és egyenletes, a műgyantázást nem lehet a megfelelő minőségben elvégezni. 

A műgyanta padló kivitelezését általában az alábbi lépések szerint végezzük:

1./ A felület előkészítése

Régi és új felületnél is szükséges lépés.

A mechanikai előkészítés lehetséges  sörétszórással,  gyémánttárcsás csiszolással, gépi marással vagy

gránitköves csiszolással. Azoknál a felületeknél, amelyek nagyon régiek, esetleg olajjal vagy más zsírosabb anyaggal szennyezettek, ezt megelőzi a vegyszeres előkészítés.

2./  Alapozás

Az alapozás szintén egy nagyon fontos munkafolyamat.

Az alapozó réteg felhordására azért van szükség, hogy a hordozó felület és a burkolat között biztosítsuk a tapadást. Az aljzat porózusságától függően újabb alapozó réteg felvitele lehet szükséges.

3./ Kiegyenlítő réteg elkészítése

A kiegyenlítő réteg felhordásával, mint ahogy a nevében benne is van, a felület hibái, egyenetlenségei nagyrészt eltüntethetőek, ha megfelelő vastagságban kerül fel. Akár több réteg is szükséges lehet, attól függően, mennyire sima felületet akarunk kapni.

4./ Záróréteg kialakítása

Az utoljára felvitt réteg határozza meg a végső struktúrát és felületet (sima vagy csúszásmentes felület, milyen színű, mintájú, fényes-selyemfényű-matt).

 

Az így kialakított műgyantarendszer esztétikus, tartós, mechanikailag ellenálló, vízzáró  és könnyen takarítható felület!  

 

A kifejezés nincs kapcsolva egyetlen tartalomhoz sem.

© Copyright 2016.  All rights reserved.