+36(30)916-3972

Blog

vasárnap, május 1, 2022 - 13:08
Játékos, és látványos nonfiguratív mintázatú műgyantapadló. Dekoratív és egyben praktikus, mert kevésbé feltűnő, ha nem volt időnk takarítani éppen. :-)
vasárnap, május 1, 2022 - 12:59
Kavicsos, szemcsés hatású padlót hozhatunk létre az úgynevezett csipsz szórással. Fokozhatjuk a hatást valódi szemcseszórással, amely a közbülső rétegbe kerül. Illetve le is lehet mattítani a felületet, ha inkább azt preferáljuk.
vasárnap, május 1, 2022 - 12:54
Ipari környezetben a mai napig közkedvelt választás a strapabíró műgyantapadló. A műgyanta burkolat csúszásmentes, vegyszerálló, vízzáró, könnyen tisztítható felület.
csütörtök, április 21, 2022 - 09:04
Készülő székesfehérvári medence műgyanta burkolata.
kedd, április 19, 2022 - 20:08
Ez az ötletes dekorációs megoldás egy valódi puzzle leöntése volt víztiszta műgyanta lakkal. Persze amilyen egyszerűnek tűnik egy ilyen munka, mégis komoly szakértelmet és odafigyelést kíván meg. Gyönyörű lett!
kedd, április 19, 2022 - 19:52
Ez a csúszásmentes műgyanta padló egy garázsba készült, de megállná a helyét bármely olyan helyiségben, ahol a design is fontos. A sötétzöld alapszínbe egyfajta foszforeszkáló anyag került. Így szinte futurisztikus jelleget kapott. El lehet képzelni különböző színekben is, de ez tökéletes!
szerda, március 9, 2022 - 14:46
Ebben a bejegyzésben nem is annyira a műgyanta padló készítésének a menete vagy a tulajdonságainak leírása a fő szempont, inkább néhány fotón keresztül a mintázatok bemutatása lenne lényeges. Így mindenki láthatja, milyen jelelgzetességek tudnak érvényesülni illetve mi is az, ami ténylegesen megvalósítható kézi munkával a különböző színű műgyanták összedolgozásával.      
szombat, február 26, 2022 - 17:52
A műgyanta padló készítéséhez elsősorban epoxi gyantákra van szükség, amit térhálósítóval kell összekeverni. Az epoxi gyantákról tudni kell, hogy erősen melegszenek kötés közben, így a reakció tovább gyorsul a keletkező hő hatására, és könnyen ellenőrizhetetlenné válhat. A minőség érdekében érdemes mindig csak kis mennyiségeket bekeverni, a laminátum felületén az összekevert anyagot minél előbb szét kell A gyanták esetén előírt fazékidő 23 Celsius fokon 100 gramm bekevert anyagra vonatkozik. De mi is a műgyanta? A műgyanta vagy szintetikus gyanta nem más, mint a növényi gyantákhoz hasonló tulajdonságú mesterséges anyagok gyűjtőfogalma. Kémiailag a természetes gyantáktól nagyon különbözőek lehetnek. Lehetnek többek között észterizált, szerves anyagok, hőre keményedő műanyagok, vagy éppen kopolimer komponensek. A gyanta jól tisztítható, pormentes és több fajtája is van, ilyen például az epoxi, a poliészter, a poliuretán, a policarbonát, a vinilészter, az akrilát vagy... Tovább
péntek, február 25, 2022 - 19:30
Miért annyira közkedvelt? Egyszerű a válasz. Amellett, hogy kapunk egy teherbíró, jó kopásálló, padlófűtés esetében is alkalmazható, könnyen tisztántartható felületet, lehet egy teljesen egyedi csak nálunk látható design padlónk. A műgyanta padló, vagy öntött padló a hordozófelület hézagmentes védelmét hivatott biztosítani többrétegű, a helyszínen felhordott burkolati rendszerével. Fugamentes járófelület, amely gyorsan elkészíthető, felújítható, jól takarítható, egy újabb réteggel könnyen megváltoztatható a színe, ellenáll a mechanikai és a kémiai hatásoknak.    
péntek, február 25, 2022 - 19:29
Számos tényezőt kell figyelembe vennünk, mielőtt meghatározzuk a műgyantapadló készítésének árát, és személyesen is érdemes megtekinteni. Az első és legfontosabb, hogy megnézzük, hogy egy építendő műgyantapadlónak milyen terhelhetőségnek, ellenállási paramétereknek és igényeknek kell megfelelni, vagyis milyen funkcionális szükségletekkel kell rendelkeznie. Nem árt szem előtt tartani és annak megfelelően tervezni, hogy milyen célra építjük: járófelület vagy éppen autók tárolása, kül- vagy belterületre épül, ellenáll-e a vegyszereknek, és ellenáll-e a repedéseknek. Alapvetően nagyon fontos, hogy milyen a fogadófelület állaga és a típusa. Első lépésként az alapot le kell csiszolni, de előfordulhat, hogy szemcseszórást, vagy marást kell alkalmazni. A gyantázandó területről mindenképp el kell távolítani a PVC burkolatot, a felmálló laza alapot és az elváló kerámialapokat, ha van rajta. Az, hogy milyen legyen az alap, a gyantázandó tér milyenségétől... Tovább
© Copyright 2016.  All rights reserved.